1997: Tutorial : Image Hover Faded Zoom

Tutorial : Image Hover Faded Zoom

29 November 2012

Preview :
Ni code dia.
Code first ni kalau korang nak image hover ni dekat semua gambar dalam blog korang
img { 
-moz-transition: 0.5s; 
-webkit-transition: 0.5s; } 
img:hover { 
-moz-transform: scale(0.3);
 -webkit-transform: scale(0.3); 
-moz-transition: 0.5s; 
-webkit-transition: 0.5s; }
Code second ni kalau korang nak image hover ni dekat gambar dalam Post korang je 
.post-body img { 
-moz-transition: 0.5s; 
-webkit-transition: 0.5s; } 
.post-body img:hover { 
opacity: 0; 
-moz-transform: scale(0.3); 
-webkit-transform: scale(0.3); 
-moz-transition: 0.5s; 
-webkit-transition: 0.5s; }
Cara dia ;
i) Ctrl+f search ayat img{. Kalau tak jumpa, korang searh ayat img shj. Then usha usha sikit.
ii) Kalau ada jumpa yang sama atau hampir hampir sama dengan img{, buang code tu then replace dengan salah satu daripada atas.
Template atau Classic semua guna code yang sama. Preview dulu. Kalau ada masalah, Tanya. Goodluck!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...